2010. október 15., péntek

" Boldogság, öröm az életem... "

"... akárhová megyek, kell hogy vigyem!" Gyerekkorom egyik nagy kedvenc éneke volt. És most egyre gyakrabban visszacseng bennem. :-)
Kegyelem megtapasztalni a Jóistentől kapott ajándékokat olyan életállapotban, élethelyzetben, amikor az ember minden számára fontosat elenged, minden biztonságot nyújtó kapcsolatából kilép egy kicsit. Teret kap Ő. Olyan ez a rezire való felkészülés, mint egy jókora lelkigyakorlat. Kilépsz a mindennapi életedből, azokból a tevékenységekből, amik megnyugvást nyújtanak a hétköznapokban, egy időre elbúcsúzol sok szeretett embertől, közösségtől, hobbitól... és marad a hely, amit a Jóisten betölthet- akár a tanulásr által is. És ha egy kicsit is megtanulunk odafigyelni Rá, bizony felfedezzük, hogy mennyi, de mennyi ajándékot, meglepetést tartogat számunkra még egy olyan napban is, ami látszólag kicsit "uncsinak" indul. Mert bizony, 4 hónap tanulás után nem ritkán ébred úgy az ember, hogy már megint!!!...tanulás!!!....pfujjjj!!! És mégis, olyan fűszeres napokat tud adni számomra mostanában, hogy megtelik a szívem örömmel, mosollyal. Minden nap beszélgetek valakivel. Nincs ez szándékosan kiszámítva, így alakul. És minden nap történik valakivel valami nagyon jó! És nem tudom tudjátok-e, de mostanában egészen gyönyörű naplementék vannak. :-) És gyönyörűen színes a természet!
Egyik kedves barátnőm és férje két gyermekük mellé magukhoz fogadtak egy 7 hónapos kisbabát egy olyan családtól, akik nem tudták gondját viselni. Gyönyörű! Az egész családjuk annyira ujjong és örvend az új jövevénynek! A Jóisten még ennél is jobban örvend. Egy gyermek több eséllyel indul az életben!

"Boldogság, öröm az életem, akárhová megyek, kell hogy vigyem.
Örömöm Jézus adta nekem, hogy ne csak az enyém, hanem mindenkié legyen!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése